16
K, júl.

A főzés-sütés mesterfogásaiból kaptak ízelítőt az ínyencek

Mozaik

Április 2-án a Tinódi Házban rendezett Gasztronapon a szakácskodás-ételkészítés iránt érdeklődő dombóváriak az ismert televíziós műsorvezetővel és étterem-tulajdonossal, Gianni Annonival, valamint a saját örömére gyakran főző-sütő Nagy Ervin színművésszel találkozhattak, de skype-on bekapcsolódott a programba a „bükki füvesember”, Szabó Gyuri bácsi is.

Az olasz konyha legjobb fogásairól Gianni Annoni beszélt, aki 25 évvel ezelőtt jött Magyarországra egyetemistaként és tanulmányai lezárása után itt ragadt. Rengeteg munkája van abban, hogy ma már a világ legjobb itáliai ételeket kínáló vendéglátóhelyeinek egyike az övé. Séfjeitől azt kéri, hogy lehetőleg kevés, de kiváló minőségű szezonális alapanyagot használjanak és csínján bánjanak a különböző fűszerekkel, mert azok túlzott adagolása eltakarja az eredeti naturális ízeket.
A tipikus mediterrán konyha bemutatása után Nagy Ervin kapott szót. A nők szívtiprójaként emlegetett Jászai Mari-díjas művész elmondta, hogy a fakanalat kislánya születése után ragadta meg, azóta családjának, rokonainak, barátainak, valamint munkatársainak gyakran főz és süt. Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban gyakran járva szedte magára azt a tudást, aminek köszönhetően bátran vállalta a megmérettetést az RTL Klub „Konyhafőnök” című tévéműsorban.
- Miközben beutaztam a világot, gourmand-típusú emberré váltam - mondta a többek között a „Kincsem” című film és „A tanár” című sorozat főszereplőjeként ismertté vált színész. - Ha éhes vagyok, akkor szívesen eszek meg egy jó vajas kenyeret paradicsommal, de kedvelem a tradicionális ételeket is. A különleges kaják elkészítése és fogyasztása viszont élvezetet jelent számomra.
A Város hete alkalmából tartott programba skype-on bekapcsolódott a maholnap 91 éves „bükki füvesember”, is. Szabó Gyuri bácsi a gyógynövények egészségmegőrző-és -javító hatásáról osztotta meg tapasztalatait.
A nagy érdeklődéssel kísért Gasztronap végén az ínyencek pármai sonkát, paprikalekváros-sztracsatellás mozzarellát és olívaolajos kenyeret, valamint egy olyan céklás pácban készült lazacot kóstolhattak meg, amit medvehagymás mascarponéval kínált nekik Gianni Annoni, illetve Nagy Ervin.
A Kreatív Dombóvár-programsorozatba tartozó rendezvény az EFOP-1.5.3-16-2017-00063 „Humán szolgáltatások fejlesztése a dombóvári járásban”- pályázat keretében valósult meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.További információ a sütikről (cookieról):Elolvasom.

  
Info