24
V, márc.

Leporelló az ismert mesterszakácsról és cukrászról

Mozaik

Megjelent a „Dombóvári Hírességek Útja” című kiadványsorozat ötödik része, amely Rákóczi János életútját mutatja be.

Az 1897. szeptember 25-én a közeli uradalmi tanyán - Felsőleperden - született mesterszakács és cukrász a konyhaművészet minden ágában alapos tudással rendelkezett, amit számos hazai és nemzetközi díjjal ismertek el. A széles körben ismertté vált süteményét, a Rákóczi-túróst 1958-ban a Brüsszelben megrendezett Világkiállításon mutatta be. Az általa készített közkedvelt desszert 2016-ban bekerült a Tolna Megyei Értéktárba.
A Rákóczi Jánosról szóló néhány oldalas kiadvány a Földi István Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény gondozásában jelent meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.További információ a sütikről (cookieról):Elolvasom.

  
Info