19
H, aug.

Gasztroünnep hagymával, paprikával és paradicsommal

Szórakozás - Szabadidő

A nevezők számát tekintve részvételi csúcsot döntött a gunarasi strandfürdőben augusztus 11-én negyedszer megrendezett Dőry Lecsófesztivál.

Délelőtt ragyogó napsütésben láttak hozzá a 22 csapat tagjai a balkáni eredetű, de ma már a magyar gasztronómia egyik alappillérének számító étel elkészítéséhez. Bográcsokba került a felszeletelt hagyma, paprika és paradicsom, amiket aztán lassan dinszteltek a civil szervezetek, munkahelyi közösségek, családi és baráti társaságok szakácsai, illetve kuktái. Miközben ők fakanalaikkal sűrűn kevergették a lecsót, hozzáadták a sót és a különböző fűszereket, majd volt olyan, aki tojással, kolbásszal, csirkeszárnnyal és -májjal, sertéstarjával, vagy füstölt csülökkel „bolondította meg” azt.
A finom étkeket egy három tagú zsűri kóstolta meg és értékelte. A bírálóbizottság elnöki tisztét az elmúlt évhez hasonlóan Dőry Imre töltötte be. A Budapesten élő nyugdíjas a Dombóváron 1912-ben elindított konzervgyár létesítőjének - Dőry Etelkának - a közeli rokona, aki nagy örömmel vállalkozott a minősítésre.
A győzelemért járó díszes serleget, oklevelet és ajándékcsomagot a „Gunaras I.” nevű együttes érdemelte ki, a második helyet a „Tesók” alakulata szerezte meg, harmadikként pedig a „Lecsó Kft.” végzett. Különdíjat a „Tűzkakasok” vehettek át.
A Természetesen Dombóvár csapata az általa készített mintegy 150 adagot a rekkenő hőségben megéhezett fürdőzők között osztotta szét. A szabadidős-gasztronómiai program remek hangulatáról DJ Shabba gondoskodott, akinek a zenéire aztán táncra is perdültek a fiatalok és az idősebb korosztályok tagjai.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.További információ a sütikről (cookieról):Elolvasom.

  
Info